Navigácia

  • Jazykový kvet - krajské kolo

    Dňa 17. apríla 2023 sa v Prešove uskutočnilo krajské kolo recitačnej súťaže. Tentokrát sa súťažilo v anglickom, nemeckom a ruskom jazyku. Našu školu úspešne reprezentovali títo žiaci:

    Prednes poézie-prózy:

    Anglický jazyk:

    I.kategória: 1. miesto - Ondrej Micik III.B

    II.kategória: 3. miesto - Amy Hricová VII.A

    Ruský jazyk:

    I.kategória: 1. miesto - Andrej Illéš II.B

    II.kategória: 1. miesto - Aurel Illéš VII.A, 2. miesto - Sarah Bokšajová V.A, 3. miesto - Jana Haňová V.A.

    Žiakov pripravovali pani učiteľky: Mgr. Zuzana Krausová (ANJ), Mgr. Jana Michalová (ANJ) a Mgr. Nadežda Novosiadla (RUJ). Víťazi na 1. miestach postupujú na celoslovenské kolo, ktoré sa bude konať v mesiaci jún 2023 v Nitre. Blahoželáme.

  • Dievčatá aj chlapci postúpili na krajské kolá v Streetballe

    Okresné kolá v Streetballe vyhrali chlapci aj dievčatá z našej školy a postupujú na krajské kolá. Blahoželáme k postupu. 

  • Krajské kolá vo florbale chlapcov a dievčat

    V dňoch 13.-14.4.2023 sa konali krajské kolá vo florbale chlapcov a dievčat. Naši chlapci skočili na peknom 5. mieste. Dievčatá obsadili skvelé 2. miesto a prvý gól dostali až vo finále. Žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy. Žiakov na súťaž pripravili učitelia Petra Karpáčová a Peter Ivan.

  • Oznam školskej jedálne

    Podmienky stravovania od 1.5.2023

    1. Odovzdaná Návratka (príloha oznamu - Navratka.docx) k dotovaným obedom do 18.4.2023 (v opačnom prípade hradená plná čiastka za obed)
    2. Vyrovnané stravné aj nedoplatky za uplynulé obdobia k 30.4.2023
    3. Vyplatený depozit (zálohová platba) v hodnote 20 € na jeden mesiac vopred (depozit sa použije ak v čas nevyhlásite alebo vôbec nevyhlásite dieťa  daný deň z obeda a nezúčastnilo sa vyučovania). V takom prípade sa bude účtovať celá suma za daný deň. Mesačná frekvencia zálohovej platby nie je podmienkou v prípade dostatočnej sumy stravníka na jeho konte (informovať sa v ŠJ Lúčna)
    4. Nový stravník potrebuje aj prihlášku na obed a zakúpiť si čip v hodnote 4€

    Katarína Kurečková - riaditeľka ŠJ, tel. 057/44 213 64

  • Veľkonočné prianie

  • Hviezdoslavov Kubín - III. kat. okresné kolo

    Dňa 30.03.2023 sa pod záštitou Hornozemplínskeho osvetového strediska vo Vranove nad Topľou konalo okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína.

    V III. kategórii (7. - 9. ročník) - prednes poézie Čestné uznanie získala Lívia Némethová. V prednese prózy získala 3. miesto Alexandra Grominová. Žiakov pripravovali p. uč. Mgr. Darina Ižovská a Mgr. Ján Verčimák. Za úspešnú reprezentáciu našej školy blahoželáme.

  • Jazykový kvet - postup na krajské finále

    Blahoželáme našim úspešným recitátorom v JAZYKOVOM KVETE a zároveň ďakujeme za reprezentáciu školy, ale aj okresu.

    Prednes poézie-prózy:

    Anglický jazyk: I.kategória - Ondrej Micik, II.kategória - Amy Hricová,

    Ruský jazyk: I.kategória - Andrej Illéš, II.kategória - Sárah Bokšajová, Jana Haňová, Aurel Illéš.

    Žiakov pripravovali pani učiteľky Mgr. Zuzana Krausová, Mgr. Jana Michalová a Mgr. Nadežda Novosiadla.

  • Biologická olympiáda

    Naše mladé výskumníčky v oblasti biológie z triedy 8.A. Amália Leporisová sa na okresnom kole v teoreticko- praktickej časti umiestnila na 4. mieste. Lívia Neméthová sa na okresnom kole s projektom Môj osobný rozvoj umiestnila na 2. mieste. Lívia nás úspešne reprezentovala aj na krajskom kole. Dievčatám gratulujeme a držíme palce v ďalších súťažiach. Bianka Mičejová z 9.C sa na okresnom kole teoreticko- praktickej časti stala úspečným riešiteľom. Ďakujeme rodičom za podporu a spoluprácu. Tešíme sa, že máte záujem o vedu a výskum. Žiačky pripravovala pani učiteľka Mgr. Monika Gumanová

  • 1. miesto na krajskom kole Odznaku všestrannosti

    Naša škola vyhrala krajské kolo “Odznaku všestrannosti”, ktoré sa uskutočnilo v Prešove a spomedzi 27 prihlásených škôl skončila na 𝟏.𝐌𝐈𝐄𝐒𝐓𝐄 a postúpila do superfinále, ktoré sa uskutoční počas júna v Šamoríne.

    Ďakujeme žiakom: Jozef Maďarik 9.B, Sára Karasová 9.C, Ema Rohaľová 8.B, Boris Kačurák 8.A, Jakub Bakaj 8.D, Marko Brenkus 7.C, Tamara Slaninová 7.C, Martin Tutko 6.C, Eliška Bodorová 6.C. Ďakujeme pani učiteľke Karpáčovej a pánovi učiteľovi Štullerovi za prípravu žiakov. 

  • Hviezdoslavov Kubín 2023 - okresné kolo

    Dňa 29.03.2023, sa v Mestskom dome kultúry pod záštitou Hornozemplínskeho osvetového strediska vo Vranove nad Topľou konalo okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína. V II. kategórii (5. - 6. ročník) - prednes poézie - sa na 3. mieste spomedzi všetkých žiakov okresu Vranov n./T. umiestnil žiak 5.A triedy, Filip Baran. Žiaka pripravoval p.uč. Petrík. 

    Okresného kola Hviezdoslavovho Kubína sa dnes zúčastnili aj žiaci prvého stupňa. V I. kategórii (1. stupeň) sa v prednese poézie umiestnil na 1. mieste Kristián Švač, ktorý bude reprezentovať našu školu na krajskom kole. V prednese prózy sa na 2. mieste umiestnila žiačka Tamara Sidorová. Žiakov pripravovala p.uč. Mikitová. Blahoželáme k úspešnej reprezentácii našej školy a držíme prsty na krajskom kole.

  • Okresné kolo vo vybíjanej

    Dňa 24.3.2023 sa konalo okresné kolo vo vybíjanej. Naše dievčatká obsadili krásne 2. miesto. Ďakujeme pani učiteľke Petre Karpáčovej za prípravu dievčat a dievčatám za vzornú reprezentáciu našej školy.

  • Riaditeľské voľno 28.3.2023

    Riaditeľka ZŠ Lúčna 827/26 vo Vranove nad Topľou v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) §150, ods. 5 a o zmene a doplnení niektorých zákonov, udeľuje na deň 28.3.2023 (utorok) žiakom riaditeľské voľno z organizačných dôvodov - Konanie Dňa učiteľov. V tento termín nebude v prevádzke ani Školský klub detí pri ZŠ. 

  • Riaditeľské voľno pre žiakov 5. až 8. ročníka

    Riaditeľka ZŠ Lúčna 827/26 vo Vranove nad Topľou v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) §150, ods. 5 a o zmene a doplnení niektorých zákonov, udeľuje na deň 22.3.2023 (streda) žiakom 5. až 8. ročníka  riaditeľské voľno z organizačných dôvodov - konanie celoslovenského Testovania 9-2023. Žiaci 1. až 4. ročníka sa učia podľa rozvrhu, zabezpečený je aj Školský klub detí. Žiaci 9. ročníka sa zúčastnia Testovania 9-2023.

  • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

    Dňa 15. marca 2023 sa v našej škole konalo školské kolo Hviezdoslavovho Kubína. Zo všetkých recitujúcich žiakov však mohli postúpiť len 4 súťažiaci. Takže naša porota mala čo robiť, aby vybrala čo najlepšie.

    V 2. kategórii (5.-7. ročník) - prednes poézie, sa na treťom mieste umiestnili žiačky Barbora Zubková a Karolína Vysoká. Na druhom mieste je Matej Jantek. Na prvom mieste sa umiestnil Filip Baran, ktorý bude našu školu reprezentovať v prednese poézie na okresnom kole.

    V 2. kategórii - prednes prózy, sa na 3. mieste umiestnili Juraj Jakubčin a Eliška Bodorová, na 2. mieste Aurel Illéš a na 1. mieste je Alexandra Grominová, ktorá nás bude v kategórii próza reprezentovať na okresnom kole.

    V 3. kategórii (8.-9. ročník) - prednes poézie, sa na treťom mieste umiestnila Amália Leporisová, na druhom mieste Tamara Švecová a na prvom mieste sa umiestnila Lívia Némethová, ktorá bude reprezentovať školu v kategórii prednes poézie na okresnom kole.

    V rovnakej kategórii - prednes prózy sa na prvom mieste umiestnila Ema Kačuráková, a so svojím prednesom nás tiež bude reprezentovať na okresnom kole.

    Medzi našimi recitátormi bola aj žiačka, Lucia Novikmecová, ktorá si vybrala na recitáciu vlastnú tvorbu. Získala Čestné uznanie. Našim žiakom srdečne blahoželáme za výkon, krorý dnes podali a našim reprezentantom na okresnom kole držíme prsty.

  • Pozvánka na deň otvorených dverí

  • Akreditácia na Erasmus v oblasti školského vzdelávania

    Naša škola získala akreditáciu na Erasmus v oblasti školského vzdelávania v rokoch 2023 až 2027. Žiaci a učitelia dostanú možnosť navštíviť a spoznávať školy - školský systém v štátoch Európskej únie. 

  • Podmienky prijatia do športovej triedy 5. ročníka šk. r. 2023/2024

  • Chrípkové prázdniny - oznam

    Vedenie Základnej školy, Lúčna 827/26 vo Vranove nad Topľou oznamuje, že v zmysle Metodického usmernenia č. 15/2005-R z 31.10.2005 a odporúčania RÚVZ vo Vranove n/T vyhlásené chrípkové prázdniny od 21.2.–27.2.2023. Dôvodom je vysoká chorobnosť žiakov. Nástup žiakov do školy je 28.2.2023 (utorok).

  • J. Olexa získal 3. miesto na podujatí Deň remesiel 2023

    Výborné 3. miesto získal žiak Ján Olexa zo 7.B triedy na podujatí Deň remesiel 2023 organizovaným SOŠ drevárskou vo VT za výrobok: Kŕmidlo pre vtáky . Cenu mu odovzdal pán prezident Rudolf Schuster. Za pomoc pri zhotovovaní výrobku ďakujeme p. uč. Jonekovej. Gratulujem.

strana: