Navigácia

  • Podmienky prijatia do športovej triedy 5. ročníka šk. r. 2023/2024

  • Chrípkové prázdniny - oznam

    Vedenie Základnej školy, Lúčna 827/26 vo Vranove nad Topľou oznamuje, že v zmysle Metodického usmernenia č. 15/2005-R z 31.10.2005 a odporúčania RÚVZ vo Vranove n/T vyhlásené chrípkové prázdniny od 21.2.–27.2.2023. Dôvodom je vysoká chorobnosť žiakov. Nástup žiakov do školy je 28.2.2023 (utorok).

  • J. Olexa získal 3. miesto na podujatí Deň remesiel 2023

    Výborné 3. miesto získal žiak Ján Olexa zo 7.B triedy na podujatí Deň remesiel 2023 organizovaným SOŠ drevárskou vo VT za výrobok: Kŕmidlo pre vtáky . Cenu mu odovzdal pán prezident Rudolf Schuster. Za pomoc pri zhotovovaní výrobku ďakujeme p. uč. Jonekovej. Gratulujem.

  • Lyžiarsky kurz športových tried 3. a 4. ročníka

    Žiaci športových tried 3. a 4. ročníka úspešne absolvovali lyžiarsky kurz. Naše šikovné žiačky a žiaci sa celý týždeň zdokonaľovali v lyžiarskych zručnostiach a sme na nich veľmi pyšní ako skvelo to zvládli. Opäť sme sa snažili spestriť žiakom ich program a rozšíriť ich pohybové kompetencie.

  • III. ročník žiackeho EDUPLESU

    Na Valentína 14.2.2023 sa v našej škole uskutočnil v poradí už tretí ročník žiackeho EDUPLESU. Ples moderovala Erika Barkolová, ktorá privítala vzácnych hostí: honorárneho konzula Ukrajiny na Slovensku Stanislava Obického a primátora mesta Vranov nad Topľou Jána Ragana. O spoločenskom protokole žiakom porozprávala Martina Baníková z Referátu protokolu a zahraničných vzťahov z Magistrátu mesta Košice. Žiaci spolu s učiteľmi si pripravili netradičnú módnu prehliadku, schuti si zatancovali a na záver plesu na nich čakali krásne ceny v tombole.

  • Ruské slovo - krajské kolo

    Dňa 1.februára 2023 sa v Prešove uskutočnilo krajské kolo súťaže v prednese ruskej poézie a prózy Ruské slovo. Témou 17. ročníka Ruského slova sa stal Svet prírody. Našu školu reprezentovali žiaci Amália Leporisová z triedy VIII.A - v kategórii próza, Juraj Jakubčin z triedy VI.A - v kategórii poézia a najmladšou bola Tamarka Jakubčinová z triedy IV.A - v kategórii poézia I. stupeň.

    Umiestnenie: Amália Leporisová – 1. miesto, Juraj Jakubčin – 2. miesto, Tamarka Jakubčinová – 2. miesto

    Ďakujeme našim talentovaným žiakom za svedomitú prípravu a úspešnú reprezentáciu školy.

  • (PO)VIANOČNÉ vystúpenie pre rodičov

    Naši rodičia prijali pozvanie na vianočný program, ktorý si pre nich v našej škole pripravili žiaci prvého stupňa a žiaci z Detského folklórneho súboru Ďatelinka. Ďakujeme rodičom za krásnu kulisu, žiakom a učiteľom za úžasný program. Želáme si, aby sme sa v roku 2023 stretávali pri viacerých spoločných aktivitách. 

  • Oznam riaditeľky školskej jedálne

  • Vianočné prianie

    Vážení rodičia, priatelia školy, milí žiaci,

    želáme Vám pokojné vianočné sviatky. V Novom roku veľa zdravia a šťastia. Ďakujeme Vám za Vašu priazeň a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu v roku 2023. Video - tu!

    Blažena Matisová a kolektív zamestnancov

  • Chrípkové prázdniny - pokračovanie

    Vedenie Základnej školy, Lúčna 827/26 vo Vranove nad Topľou oznamuje, že v zmysle Metodického usmernenia č. 15/2005-R z 31.10.2005 a odporúčania RÚVZ vo Vranove n/T predlžuje chrípkové prázdniny do 22.12., kde následne žiaci prechádzajú na vianočné prázdniny z dôvodu vysokého nárastu počtu chorých žiakov školy aj po termíne vyhlásenom minulý týždeň. Nástup žiakov do školy je 9.1.2023.

  • Inovatívna škola

    Dňa 12.12.2022 sa uskutočnila konferencia INO školy na našej škole. Bola vyvrcholením aktivít a zároveň miestom , kde sa naša škola prezentovala s praktickými ukážkami vyučovacích hodín. Za našu školu na konferencii vystúpili: Mgr. Roman Kuzemka - Praktické ukážky časti vyučovacej hodiny a celej hodiny v športových triedach na športovej príprave a znalostí z každodenného života, Mgr. Darina Stavná - Zážitkové vyučovanie, ukážky vyučovacích hodín tak, aby to pochopili aj žiaci z menej podnetného prostredia. Mgr. Monika Gumanová - Ako to robím na hodine biológie v triedach pre nadaných žiakov, aby boli motivovaní na prácu naviac v živote. Pri tejto príležitosti bolo našej škole odovzdané ocenenie: ZŠ Lúčna Vranov nad Topľou ocenenie najinovatívnejších škôl na Slovensku .

  • Oznam - chrípkové prázdniny

    Vedenie Základnej školy, Lúčna 827/26 vo Vranove nad Topľou oznamuje, že v zmysle Metodického usmernenia č. 15/2005-R z 31.10.2005 a odporúčania RÚVZ vo Vranove n/T prerušuje vyučovanie a vyhlasuje chrípkové prázdniny z dôvodu vysokého nárastu počtu chorých žiakov I. aj II. stupňa. Vyučovanie sa prerušuje v termíne od 13.12.2022 do 19.12.2022. Nástup do školy je v utorok 20.12.2022.

  • Vinšovanie v Bratislave

    V dňoch 5.-7.12.2022 sa uskutočnilo podujatie "Vinšovanie v Bratislave" pod záštitou honorárneho konzula Ukrajiny na Slovensku Stanislava Obického. Žiaci z Detského folklórneho súboru Ďatelinka dostali príležitosť naučené vinše a pesničky prezentovať pred poslancami v Národnej rade SR, rozsvietili Vianočný stromček s predsedom NR SR Borisom Kollárom. Spolu s primátorom Mesta Vranov nad Topľou Jánom Raganom reprezentovali naše mesto. Žiaci z DFS Ďatelinka navštívili Veľvyslanectvo Ukrajiny v SR, Ministerstvo zahraničných vecí SR, Nemocnicu na Kramároch, Slovakiaring a stretnutie Klubu 500. Všade prezentovali zvykoslovie zo Šariša a Zemplína. Za toto krásne podujatie plné zážitkov ďakujeme honorárnemu konzulovi a priateľovi školy Stanislavovi Obickému.

  • Naše žiačky ovládli okresné kolo vo florbale

    Okresné kolo vo florbale dievčat zvádli naše žiačky na výbornú a obsadili 1. miesto. Gratulujeme.

    Výsledky: ZŠ Lúčna - ZŠ Hanušovce 4:1, ZŠ Lúčna - ZŠ Bystré 4:1

    Semifinále: ZŠ Lúčna - ZŠ Kajňa 4:0

    Finále ZŠ: Lúčna - ZŠ Hanušovce 5:0

  • Víťazstvo chlapcov v okresnom kole florbalu

    Dňa 29.11.2022 chlapci vzorne reprezentovali našu školu a kopačky vymenili za florbalové hokejky. V okresnom kole nenašli premožiteľa a zaslúžene postúpili na krajské kolo z prvého miesta. Gratulujeme.

    Výsledky: ZŠ Lúčna - ZŠ Juh 7:0, ZŠ Lúčna - ZŠ Sečovská Polianka 8:0, ZŠ Lúčna - ZŠ Kajňa 3:2

    Semifinále: ZŠ Lúčna : ZŠ Bernolákova 5:0

    Finále: ZŠ Lúčna : ZŠ Hanušovce 3:0

  • Oznam - riaditeľské voľno

    Oznamujeme Vám, že:

    dňa 09.12.2022 (piatok) udeľuje riaditeľka ZŠ, Lúčna 827/26, Vranov nad Topľou žiakom 1. až 9. ročníka v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) §150, ods. 5 a o zmene a doplnení niektorých zákonov, riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov.

    Zároveň Vám oznamujeme, že v uvedený deň nebude v prevádzke ani Školský klub detí.

  • Európska trieda Vranova

    Počas novembra žiaci 8.A triedy pracovali na projekte: Európska trieda Vranova. Kde svojou usilovnou prácou získali 1. miesto v hlavnej kategórii. Táto súťaž vznikla v spolupráci s Gymnáziom Cyrila Daxnera, ktoré sa zapolilo do projektu Euroscola. Naša 8.A mala možnosť zažiť Eurodeň, ktorý spravádzali rôzne aktivity a prezentovanie víťazných prác.

    Tr. učiteľka Mgr. Kristína Hupcejová

  • Okresné kolo v stolnom tenise

    Žiačky a žiaci ZŠ Lúčna sa v stredu 16.11.2022 zúčastnili okresného kola v stolnom tenise. Dievčatá obsadili 2. miesto a chlapci 3. miesto. Našim žiačkam a žiakom gratulujeme.

  • Beseda s JUDr. Mariánom Gešperom

    Žiaci našej školy sa zúčastnili besedy na tému “Ľudovít Štúr a jeho odkaz súčasnému Slovensku”, ktorú viedol predseda Matice slovenskej JUDr. Marián Gešper. Najaktívnejší žiaci besedy získali knižné publikácie o našich dejinách. Žiakom gratulujeme.

  • Družobná návšteva našich žiakov v Poľsku

    V dňoch 19.10.-21.10.2022 navštívilo 39 žiakov z tried 6.A, 6.C a 7.A družobné školy v Poľsku: Szkoła Podstawowa im. Marii Konopnickiej w Racławówce a Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Mogielnicy. Žiaci boli na vyučovacích hodinách, navštívili centrum Rzeszowa a Boguchwały. Veľké poďakovanie patrí riaditeľom škôl Łukaszovi Bubiczovi a Andrzejovi Niedziałekovi za srdečné prijatie našich žiakov a učiteľov. 

strana: