Navigácia

  • IV. ročník žiackeho EDUPLESU

    Dňa 9.2.2024 sa v našej škole uskutočnil v poradí už štvrtý ročník žiackeho EDUPLESU. Ples moderovali Erika Barkolová a naša pani učiteľka Zuzana Hupcejová. Program na úvod, netradičná módna prehliadka, valčík, súťaže, tombola plná cien, skvelá zábava na tanečnom parkete, to všetko si užili účastníci žiackeho EDUPLESU v našej základnej škole. Tešíme sa na V. ročník v roku 2025.

  • Jazykový kvet Lupienok - celoslovenské kolo

    V jazykovo-prírodovednej súťaži Jazykový kvet Lupienok v ruskom jazyku sa náš žiak Juraj Jakubčin zo 7.A triedy umiestnil na 2. mieste v celoslovenskom kole. Jurajovi blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

  • Oznam - zmena poplatku za CVČ pri ZŠ

    Dávame Vám na vedomie: UZNESENIE č. 74/2023 zo zasadnutia 16. mestského zastupiteľstva vo Vranove nad Topľou 14.12.2023 k VZN - školstvo A/ na prijatí Dodatku č. 7 k VZN č. 182/2021 v znení Dodatkov č. 1,2,3,4,5,6, o určení výšky príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach, ktorých zriaďovateľom je mesto Vranov nad Topľou:

    § 12 (1) Na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou CVČ pri ZŠ prispieva zákonný zástupca žiaka mesačne v v sume 10 €, ak dotáciu na žiaka CVČ neplatí obec zákonný zástupca prispieva mesačne 12 €. (2) Príspevok podľa odseku 1 sa uhrádza do 10. dňa príslušného kalendárneho mesiaca.

    Tento dodatok č.7 k VZN 182/2021 v znení Dodatkov č.1, č.2 , č.3, č.4, č.5, č.6 nadobúda účinnosť od 1.2.2024

  • Naši žiaci sa zúčastnia turnaja v Barcelone

    Naši šikovní žiaci budú súčasťou veľkého turnaja, z ktorého si určite odnesú celoživotne zážitky veľmi im držíme palce.

  • Oznam - Voľby - Doplnenie člena do RŠ za rodičov

    Riaditeľka školy, vyzýva všetkých rodičov školy k aktívnej účasti na voľbe 1 zástupcu za rodičov do Rady školy, ktorá sa uskutoční dňa 18.1.2024 od 16:00 hod. V prípade, že sa volieb nezúčastní nadpolovičná väčšina voličov, riaditeľka školy vyhlási opakovanú voľbu, pri ktorej nie je podmienkou účasť nadpolovičnej väčšiny voličov.

    Voľby zástupcov rodičov – doplnenie 1 člena

    Voľbám bude predchádzať zostavenie kandidátky na základe návrhov zákonných zástupcov žiakov školy (viď. príloha), ktoré môžu podávať do 16.1.2024 do 15:00 hod. na sekretariáte školy. Navrhnutý kandidát  písomne potvrdí svoj súhlas s kandidatúrou. Za každú rodinu, aj v prípade viacerých súrodencov, môže byť navrhnutý iba jeden rodič. Forma konania volieb: tajná

    Volebná komisia zostaví kandidátnu listinu zo všetkých navrhnutých kandidátov, rodičov žiakov školy v abecednom poradí, ktorá bude zverejnená na nástenke vo vestibule školy po uzávierke kandidátnej listiny.

    Všetky ostatné náležitosti ohľadom volieb sú uvedené vo Volebnom poriadku spolu s prílohami: Návrh kandidáta a Súhlas s kandidatúrou – tu!

    Voľby členov do Rady školy pri Základnej škole, Lúčna 827/26, 093 01 Vranov nad Topľou za rodičov

    18.1.2024 od 16.00 hod. – rodičia doplnenie 1 člena do Rady školy za rodičov v školskej jedálni ZŠ Lúčna vo Vranove nad Topľou

    Zoznam kandidátov za zástupcov rodičov:

    1. Sidorová Ľudmila, Mgr.

    2. Zelená Jana, Mgr.

    Krúžkuje sa maximálne 1 kandidát!

    Výsledky volieb: Mgr. Jana Zelená 169 hlasov, Mgr. Ľudmila Sidorová - 143 hlasov.

  • Vianočné prianie

    Žiaci a kolektív zamestnancov Základnej školy Lúčna vo Vranove nad Topľou Vám želajú šťastné a veselé Vianoce.

    Vianočné video prianie - tu!

  • Jazykový kvet Lupienok

    V jazykovo-prírodovednej súťaží Jazykový kvet Lupienok v ruskom jazyku náš žiak Juraj Jakubčin zo 7.A postúpil na celoslovenské kolo. Jurajovi blahoželáme.

  • Oznam!

    Vážení rodičia,

    na základe plánu vzdelávania pedagogických a odborných zamestnancov sa dňa 18.12.2023 o 12.00 hod. (pondelok) uskutoční vzdelávanie pedagogických a odborných zamestnancov. Z tohto dôvodu budú v pondelok na I. a II. stupni len prvé 4 vyučovacie hodiny. Školská jedáleň a školský klub detí budú v riadnej prevádzke.

  • Spoločné Vianoce

    Ďakujeme rodičom za podporu a žiakom za účinkovanie v programe Spoločné Vianoce. Zostrih zo Spoločných Vianoc si môžete pozrieť si môžete pozrieť - tu.

  • Družobná návšteva našich žiakov v Poľsku

    ​V dňoch 29.11.-01.12.2023 navštívilo 32 žiakov z našej školy družobné školy v Poľsku: Szkoła Podstawowa im. Marii Konopnickiej w Racławówce a Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Mogielnicy. Žiaci boli na vyučovacích hodinách, navštívili centrum Rzeszowa a Boguchwały. V deň odchodu nás prijal na mestskom úrade v Boguchwałe primátor Wiesław Kąkol. Veľké poďakovanie patrí riaditeľom škôl Łukaszovi Bubiczovi a Andrzejovi Niedziałekovi za srdečné prijatie našich žiakov a učiteľov. 

  • 11. ročník Komiksiády

    Dňa 1.12.2023 sa v Hornozemplínskej knižnici uskutočnilo vyhodnotenie 11. ročníka Komiksiády. Do súťaže sa zapojilo 111 žiakov z Prešovského regiónu. Čestné uznanie získala žiačka III. B triedy Nikola Danková, ktorej srdečne blahoželáme.

  • Mendeliáda

    Dňa 29.11.2023 sa chemický tím v zložení Eliška Bodorová (7.C), Alexandra Grominová (8.A) a Ján Meteňko (9.A) zúčastnil okresnej súťaže Mendeliáda. Blahoželáme úspešným riešiteľom.

  • AMAVET- Festival vedy a techniky - celoslovenské kolo

    V dňoch 8.11. - 10.11.2023 sa uskutočnilo celoslovenské kolo Festivalu vedy a techniky AMAVET v INCHEBA Bratislava, Lívia Némethová z 9.A triedy na tejto súťaži prezentovala projekt Môj osobný rozvoj. V konkurencii 97 súťažiacich získala neoceniteľné skúsenosti a veľa krásnych zážitkov. Gratulujeme. Link na video z festivalu - tu!

  • Deň záľub

    Záľuba detí je ako nevinný kvet, ktorý kvitne v srdciach a rozkvitne vo svete." Dnes sme na našej základnej škole oslavovali Deň záľub detí prvého stupňa. Naši žiaci prezentovali svoje nadšenia a záľuby rôznymi spôsobmi. Od hudby po šport či umenie a zvieratká - každý koníček má svoje miesto. Je neskutočné, aké záľuby a vášne naši žiaci majú. Video z dňa záľub

  • Festival vedy a techniky

    Máme radi vedu. Amália Leporisová a Lívia Némethová z triedy 9.A dňa 20.10.2023 reprezentovali našu školu na Festivale vedy a techniky na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach. Projekty z oblasti biológie a spoločenských vied prezentovali pred vysokoškolskými profesormi, študentmi, návštevníkmi podujatia. V konkurencii 63 projektov, predovšetkým stredoškolských, obhájili svoje vedomosti. Lívia so svojim projektom Môj osobný rozvoj postupuje na celoslovenské kolo do Bratislavy. Dievčatám srdečne gratulujeme. Na súťaž žiačky pripravovala p.uč. Mgr. Monika Gumanová.

  • 25. výročie našej ZŠ

    Dňa 06.10.2023 sme si pripomenuli 25. výročie vzniku našej Základnej školy Lúčna vo Vranove nad Topľou. Chceme poďakovať všetkým, ktorí boli s nami 25 rokov - Mestu Vranov nad Topľou, primátorovi mesta Jánovi Raganovi, priateľovi školy - honorárnemu konzulovi Ukrajiny na Slovensku Stanislavovi Obickému, rodičom,  žiakom a všetkým zamestnancom školy.

  • Pozvánka

    Vážení žiaci, rodičia a priatelia školy,

    pozývame Vás osláviť s nami 25. výročie našej Základnej školy Lúčna dňa 6.10.2023 o 16:00 hod. pred Dom kultúry vo Vranove nad Topľou.

  • Otvorenie školského roka 2023/2024

    Dňa 4.9.2023 sme na našej škole otvorili nový školský rok 2023/2024. Prváci zažili slávnostné privítanie školského roka a zároveň aj začiatok školského života. Žiakov prišli podporiť v učení honorárny konzul Ukrajiny na Slovensku Stanislav Obický a primátor mesta Vranov nad Topľou Ján Ragan. Žiakom prajeme pevné zdravie a veľa úspechov v škole.

  • Slávnostné otvorenie šk. r. 2023/2024

    Vážení rodičia, milí žiaci,

    oznamujeme Vám, že slávnostný začiatok šk. r. 2023/2024 sa bude konať v pondelok 4.9.2023 o 8.30 hod. v PKO Aréne pri Základnej škole Lúčna vo Vranove nad Topľou.

    Tešíme sa na Vás.  

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScRozvrhy boli aktualizované
strana: